x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce spune Sorin Cîmpeanu despre eleva care a luat 3 la BAC din greșeală: „A fost eroare administrativă”

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre eleva care a luat 3 la BAC din greșeală: „A fost eroare administrativă”

14 Iul 2021   •   11:02
Ce spune Sorin Cîmpeanu despre eleva care a luat 3 la BAC din greșeală: „A fost eroare administrativă”
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat, marți, la un post TV, că a fost o eroare administrativă în cazul elevei din Galați care a fost notată cu 3 la BAC, deși obținute 8.40.

„8,40 a fost nota de la bun început. Au făcut contestație, ocazie cu care au descoperit că a fost trecută greșit din borderoul în care apărea 8,40 pe lucrare, unde apărea 3. Din 8,40 să faci 3... Și atunci mama, pe bună dreptate, și-a retras contestația, contestație în urma căreia obținuse 8,25, aproape de 8,40 și a rămas cu nota inițială, pe care copilul a avut-o de la bun început. Atât a fost nota, atât era trecut. A fost eroare administrativă, trecere greșită din borderou pe lucrare. Nu s-au inversat notele, nu suntem în Caragiale. Din borderou, din 8,40 a fost trecut greșit pe lucrare 3, nu au fost 2 elevi în joc, nu au fost lucrările inversate”, a spus Sorin Cîmpeanu marţi seară, la Digi 24.

In plus, ministrul Educației a precizat că profesorii în cazul cărora s-a constatat că au greșit la evaluarea lucrărilor de la examenele naționale își vor pierde acest drept. 

×