x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Incredibila poveste a lui Aurel Voicu, cel mai vârstnic student din România. La 88 de ani, Aurel Voicu este masterand la Universitatea din Alba Iulia

Incredibila poveste a lui Aurel Voicu, cel mai vârstnic student din România. La 88 de ani, Aurel Voicu este masterand la Universitatea din Alba Iulia

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   21:52
Incredibila poveste a lui Aurel Voicu, cel mai vârstnic student din România. La 88 de ani, Aurel Voicu este masterand la Universitatea din Alba Iulia
Sursa foto: Ziarul Unirea

Ajuns la 88 de ani, Aurel Vocu se numără printre cei aproape 6.000 de studenți ai Universității "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind anul II la masterat.

Potrivit Antena 3 CNN, acesta nu a lipsit de la ceremonia de deschidere a anului universitar, iar prezența sa a fost remarcată și de rectorul Universității.

"Suntem o universitate care, indiferent de vârstă, îşi apreciază şi îşi preţuieşte la fel orice student. Avem astăzi în sală, cred, cel mai în vârstă student din România, la 88 de ani şi jumătate, domnul Aurel Voicu”, a precizat rectorul Daniel Breaz. 

Fost primar și apoi viceprimar în Cugir, de profesie inginer mecanic,  Aurel Vocu s-a dedicat, la pensie, înființării unui muzeu al orașului.

Din dragoste pentru istorie, acesta a decis să-și dezvolte cunoștințele și s-a înscris la facultate, acolo unde studiază "Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

Întreaga viață a lucrat în cadrul uzinei mecanice din Cugir și la primăria orașului, iar la Universitatea "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost admis în baza diplomei de studii superioare pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani.

Aurel Voicu este la pensie din 1995. În perioada 1996 – 2004, a fost ales primar timp de două mandate, ulterior, fiind viceprimar timp de un mandat, potrivit Ziarul Unirea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Aurel Voicu student