x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Limba străină pe care este bine să o înveți. Cele mai utile limbi de pe planetă

Limba străină pe care este bine să o înveți. Cele mai utile limbi de pe planetă

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   21:00
Limba străină pe care este bine să o înveți. Cele mai utile limbi de pe planetă
Sursa foto: Hepta

Cu siguranță limba în care comunică oamenii astăzi, indiferent de regiunea de pe glob unde se află, este engleza. Cu toate acestea, există mai multe limbi des folosite, în funcție de numărul vorbitorilor nativi, întinderea geografică, importanța economică și culturală.

Iată astfel care limbă este utilă, cu excepția limbii engleze, bineînțeles:

Chineza: Este vorbită de peste  1,4 miliarde de oameni. Totodată, China este a doua mare putere economică a lumii, astfel încât cunoașterea limbii chineze este importantă în afaceri și comerț internațional, potrivit dcnews.ro. 

Spaniola: Este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, pe întreg continentul sud-american, Mexic și Spania. Este importantă astfel în călătorii, schimburi culturale și afaceri. 

Franceza: Este limbă oficială în mai multe state și organizații internaționale, printre care Franța, Canada, ONU. Este utilă în artă, modă, diplomație, gastronomie. 

Germana: Vorbită în cea mai dezvoltată țară din Europa, limba germană poate fi necesară în afaceri, știință, tehnologie. 

Araba: Este limba oficială în multe țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Cunoașterea limbii arabe este utilă în domeniul energiei, afaceri, schimburi culturale.

Japoneza: Este utilă în economie, afaceri, design.

 

×
Subiecte în articol: limba straina engleza