x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Toate colegiile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente

Toate colegiile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   13:30
Toate colegiile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente

Toate cele 14 colegii și licee din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente, în valoare totală de 9,5 milioane de lei. Noile laboratoare smart vor avea, printre altele, roboți educaționnali și ochelari de realitate virtuală.

„Creștem calitatea educației! Toate cele 14 colegii și licee din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente, în valoare totală de 9,5 milioane de lei. Sunt bani nerambursabili, obținuți prin PNRR, după ce unitățile de învățământ au depus cereri de finanțare, în primăvara anului trecut”, anunță Primăria Sectorului 6 al Capitalei..

„Vorbim de câte două smart-lab-uri pentru fiecare dintre cele 14 licee/colegii tehnice, proiecte în valoare de 9.500.000 lei! Sunt bani europeni, din „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”. Noi avem deja două astfel de laboratoare funcționale, unul la Colegiul Național Grigore Moisil și unul la Școala Gimnazială Nr. 311”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

Noile laboratoare smart care vor fi înființate în cele 14 colegii și licee vor avea fiecare display interactiv, imprimantă 3D, 12 roboți educaționali, 24 de kituri robotice pentru începători, ochelari de realitate virtuală, cameră pentru videoconferință, sistem de sunet, sistem All-In-One și conținut educațional. În programul de finanțare este inclusă și o sesiune de instruire a cadrelor didactice. Laboratoarele inteligente pot fi folosite la orice materie, nu doar la orele de informatică sau de robotică. Profesorii își pot preda în mod aplicat materia, pot prezenta videoclipuri, imagini 360 de grade, la ore de geografie, chimie, istorie etc. Mai mult decât atât, prin intermediul sistemului de audio-video streaming, elevii pot să colaboreze cu alte școli din ţară și străinătate, dotate cu astfel de laboratoare digitale, profesorii pot de asemenea colabora între ei, transmite PS6.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: colegii licee sector 6