x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Competențe lingvistice dobândite prin joc și voie bună? La cursuri de engleză pentru copii se poate!

Competențe lingvistice dobândite prin joc și voie bună? La cursuri de engleză pentru copii se poate!

18 Mar 2024   •   15:45
Competențe lingvistice dobândite prin joc și voie bună? La cursuri de engleză pentru copii se poate!

Primii pași în universul fascinant al limbii engleze se fac, deseori, prin intermediul unui cântec antrenant sau a unei povești captivante. Copiii sunt deosebit de receptivi la acește căi de comunicare, învățând într-un mod natural cuvinte sau expresii, fără a depune un efort prea mare.

Știut fiind faptul că se plictisesc și își pierd atenția destul de repede, mai ales atunci când informațiile nu sunt calibrate la nivelul sau interesul lor specific, au fost dezvoltate programe de cursuri de engleză pentru copii bazate, în principal, pe activități interactive și distractive pentru a face procesul învățării unul cât mai prietenos. Se are în vedere astfel obținerea performanței, într-un cadru modern, în care sunt vizate tehnici și noțiuni corespunzătoare fiecărei categorii de vârstă, de la 4 la 14 ani.

 

Competențele lingvistice pot fi dobândite, așadar, prin joc și voie bună. Mai mult decât atât, pentru a facilita asimilarea cunoștințelor, modulele de cursuri engleză copii Flying Colours sunt alcătuite pe baza conceptului "English Zone Only". Comunicarea exclusiv în limba engleză în timpul lecțiilor oferă cele mai bune rezultate de fiecare dată! Acest mod de predare autentic aduce numeroase beneficii copiilor, pe termen lung, contribuind la dezvoltarea abilităților de ascultare și vorbire. Cursanții învață să se exprime cu lejeritate, fără a fi timorați sau inhibați, câștigând încredere în aptitudinile personale.

 

Dezvoltarea vocabularului și a noțiunilor gramaticale

 

Prin practica constantă din cadrul unor cursuri de engleză pentru copii, participanții își îmbogățesc vocabularul și își însușesc regulile gramaticale într-un mod intuitiv și plăcut. Interacțiunea permanentă cu profesorii și colegii, în limba engleză, îi ajută să înțeleagă mai bine contextul și să aplice cunoștințele în situații reale de viață.

 

Pentru ca experiența să fie una cât mai agreabilă, se apelează la activități interactive și resurse online ce folosesc smartboard-ul și internetul, dialoguri ghidate, jocuri specifice vârstei, jetoane și filmulețe tematice, poezii și cântece cu mișcare, povestioare pe baza imaginilor (story cards și postere), precum și scurte jocuri de rol. De asemenea, deoarece mediul academic modern nu înseamnă munca și iar muncă, ci distracție cu recompense deosebite, fiecare lecție se încheie cu vizionarea unei secvențe de 10-15 minute dintr-un film adecvat vârstei elevilor de la curs. Voia bună se instalează în acest fel la fiecare întâlnire, copiii învățând de plăcere într-un ritm accelerat.

Îmbunătățirea pronunției

 

Principiul "English Only" al unor cursuri de engleză pentru copii îi ajută pe aceștia să dobândească o pronunție corectă încă de la început. Ei au oportunitatea de a asculta și de a reproduce sunetele și intonația limbii engleze într-un mediu în care sunt înconjurați de vorbitori nativi și de colegi care își îmbunătățesc, la rândul lor, abilitățile de comunicare.

 

Pe lângă diversificarea lexicului, aprofundarea gramaticii și perfecționarea pronunției, sunt încurajate în egală măsură creativitatea și gândirea critică. Activitățile interactiv-creative și provocările susțin cursanții să își folosească imaginația, să își exprime ideile, să dezvolte dialoguri și să participe curajoși la discuțiile în limba engleză.

 

Fiecare moment petrecut în cadrul unor cursuri de engleză pentru copii este o oportunitate de a descoperi și de a învăța ceva nou, iar rezultatele sunt vizibile atât în progresul lingvistic al participanților, cât și în zâmbetele și în încrederea în propriile forțe. Dacă ai un copil cu vârsta între 4 și 14 ani, înscrie-l la aceste cursuri și oferă-i șansa să învețe o limbă de circulație internațională cu entuziasm, într-un mediu în care predomină jocul și voia bună!

 

 

×