x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Condiții de acordare a burselor școlare pentru elevii care se transferă

Condiții de acordare a burselor școlare pentru elevii care se transferă

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   14:00
Condiții de acordare a burselor școlare pentru elevii care se transferă

Metodologia-cadru pentru acordarea burselor pentru anul școlar 2023/2024 prevede condițiile de acordare a burselor pentru elevii care se transferă de la o clasă la alta în cadrul aceleiași școli dar și între unitățile de învățământ.

Prin urmare, elevii care se transferă de la o clasă la alta în cadrul aceleiași unități de învățământ vor primi bursă în cursul anului școlar.

Totodată, elevii care beneficiază de burse și se mută de la o școală la alta în timpul anului vor fi eliminați de pe lista beneficiarilor de burse din unitatea de învățământ de proveniență și vor fi adăugați pe lista beneficiarilor de burse din unitatea de învățământ unde s-au transferat, în maximum o lună de la transfer, potrivit edupedu.ro.

Art. 20. — „Elevii care beneficiază de bursele prevăzute la art. 1, transferați de la o unitate de învățământ la alta în timpul anului școlar, vor fi eliminați de pe lista beneficiarilor de burse din unitatea de învățământ de proveniență și vor fi adăugați pe lista beneficiarilor de burse din unitatea de învățământ unde s-au transferat, în maximum o lună de la transfer. Elevii transferați de la o clasă la alta în cadrul aceleiași unități de învățământ vor primi bursa până la finalul cursurilor/anului școlar”, se arată în metodologie.

Bursele de care beneficiază elevii

Art. 1. — „(1) Elevii de la cursurile cu frecvență de zi din învățământul preuniversitar de stat obligatoriu, nivel gimnazial și liceal, beneficiază, după caz, de următoarele tipuri de burse:

a) bursă de excelență olimpică I;

b) bursă de excelență olimpică II;

c) bursă de merit;

d) bursă socială;

e) bursă tehnologică.

(2) Elevii înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, nivel primar, beneficiază de burse sociale.

(3) Elevii de la cursurile cu frecvență de zi din învățământul tehnologic de stat beneficiază de bursă tehnologică. Prin excepție, în anii școlari 2023—2024 și 2024—2025, bursa tehnologică se acordă doar elevilor înmatriculați în cadrul specializărilor din învățământul profesional, inclusiv dual, nivel 3 EQF/CNC.

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în condițiile stabilite prin prezenta metodologie, elevii din unitățile de învățământ preuniversitar particular și confesional beneficiază, de la bugetul de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, de:

a) burse de excelență olimpică I și II pentru elevii de la cursurile cu frecvență de zi, nivel gimnazial și liceal;

b) burse sociale, dacă sunt școlarizați fără taxe, pentru elevii de la cursurile cu frecvență de zi, nivel primar, gimnazial și liceal;

c) burse tehnologice, dacă se încadrează în specializările și condițiile stabilite prin prezenta metodologie, pentru elevii de la cursurile cu frecvență de zi din învățământul tehnologic.

(5) Prin excepție de la prevederile alin. (1), se acordă burse sociale și elevilor minori, respectiv elevilor în risc de excluziune socială, neangajați pe piața muncii și înscriși în formele de învățământ cu frecvență redusă sau în programele educaționale de tip „A doua șansă”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: elevi transfer scoala bursa