x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Consiliul Național al Elevilor solicită actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Consiliul Național al Elevilor solicită actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

25 Ian 2021   •   16:52
Consiliul Național al Elevilor solicită actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie
Sursa foto: Lucian Alecu

Consiliul Național al Elevilor solicită ministerelor Educației și Sănătății actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie în conformitate cu situația actuală, până pe data de 30 ianuarie.

„Consiliul Naţional al Elevilor a salutat încă de la bun început măsura redeschiderii şcolilor în mod descentralizat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă. Nu putem trece cu vederea, însă, faptul că la aproape două săptămâni de la acest anunţ, unităţile de învăţământ nu au primit nicio indicaţie cu privire la începerea celui de-al doilea semestru al acestui an şcolar. (...) Având în vedere aceste aspecte, solicităm Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în conformitate cu situaţia actuală, până pe data de 30 ianuarie, astfel încât unităţile de învăţământ să aibă timp suficient pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru debutul semestrului al II-lea", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

De asemenea, Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că în luna septembrie au existat „multe cazuri” în care au fost distribuite materiale sanitare „neconforme” în rândul elevilor și profesorilor.

Astfel, organizația menționează că este necesar ca inspectoratele școlare și autoritățile publice locale să se asigure de faptul că școlile dispun de cele necesare pentru începerea cursurilor față în față în semestrul al II-lea.

 

×