x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Consultările cu liderii coaliției de la Cotroceni, la ora 12.00, pe tema grevei din educație

Consultările cu liderii coaliției de la Cotroceni, la ora 12.00, pe tema grevei din educație

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   10:20
Consultările cu liderii coaliției de la Cotroceni, la ora 12.00, pe tema grevei din educație

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat miercuri, la ora 12.00, pe cei trei lideri ai coaliției de guvernare la consultări pe tema grevei din educație, anunță Administrația Prezidențială.

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au fost invitați la Palatul Cotroceni la ora 12.00 pentru consultări pe tema grevei din educației. Liderul UDMR se află, la ora transmiterii știrii, la Cluj Napoca.

În urma discuțiilor de marți, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional.

Președintele României a îndeamnat toate părțile angajate în dialogul instituțional să dea dovadă de responsabilitate și flexibilitate în procesul de negociere și să înțeleagă că soluțiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile și solicitările profesorilor.

Sindicaliștii din învățământ sunt în grevă de mai bine de o săptămână.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grevă educație consultari cotroceni