x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca și liderii din învățământul preuniversitar au semnat Contractul Colectiv de Muncă

Ligia Deca și liderii din învățământul preuniversitar au semnat Contractul Colectiv de Muncă

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   19:45
Ligia Deca și liderii din învățământul preuniversitar au semnat Contractul Colectiv de Muncă

Ministerul Ligia Deca anunță că joi a semnat cu liderii sindicatelor din Educație Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar, care cuprinde noi drepturi.

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar din România va avea mai multe beneficii acordate, în semn de respect și de apreciere pentru munca pe care o depun în fiecare zi. În urmă cu puțin timp, a fost semnat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar, care cuprinde noi drepturi pentru angajații din sistemul de învățământ”, transmite Ligia Deca.

Ea precizează că aceste beneficii sunt acordate în plus față de majorările salariale pe care profesorii le vor primi în perioada următoare

Potrivit ministrului Educației, angajații care au în îngrijire un copil bolnav, în vârstă de până la 7 ani, beneficiază de reducerea programului de lucru, fără a fi afectată vechimea în muncă, contravaloarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor va fi decontată pentru angajații care, conform atribuțiilor de serviciu, sunt nevoiți să lucreze la calculator, va fi reglementată posibilitatea ca un post liber să fie ocupat, printr-un contract de muncă, până la ocuparea prin concurs a postului, Ziua Învățătorului, marcată anual în data de 5 iunie, va fi instituită ca zi nelucrătoare pentru personalul din învățământ. De asemenea, vor fi acordate două zile (nu o zi) lucrătoare libere plătite pentru profesorii care trebuie să rămână acasă cu copilul bolnav (trei zile sunt acordate familiilor cu 3 sau mai mulți copii).

„Reiterez faptul că toate cadrele didactice din România vor avea, în mine, un partener”, încheie Deca.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ligia deca contract sindicate