x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca propune înscrieri on-line în programul Grădinița de vară

Ligia Deca propune înscrieri on-line în programul Grădinița de vară

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2023   •   14:15
Ligia Deca propune înscrieri on-line în programul Grădinița de vară
Sursa foto: Hepta

Cozile imense formate din părinții care doreau să-și înscrie copiii în programul Grădinița de vară 2023 sunt de neacceptat, mai ales pe timpul nopții, apreciază ministrul Educației, Ligia Deca: „Pe viitor ne dorim ca toate aceste procese de încriere să se poată realiza online”.

„Am văzut și eu imaginile. Mărturisesc că aceste situații sunt de evitat. Facem toate eforturile în acest sens. Programul acesta - Școala de vară - este susținut de primărie, în cazul Sectorului 3. În fiecare an, în funcție de numărul de cereri, au fost suplimentate locurile. Am trimis de la Ministerul Educației reprezentanți care să asiste în discuția conducerii unității de învățământ cu părinții”, spune Ligia Deca.

Ea prec izează că a trimis joi în teritoriu o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unitățile de învățământ preuniversitar.

„Există un interes crescut, mai ales în zona urbană. Pe viitor ne dorim ca toate aceste procese de încriere să se poată realiza online. Consider că e de neacceptat să avem astfel de cozi, mai ales pe perioada nopții și trebui să găsim soluțiile să avem o înscriere civilizată”, încheie Deca.

Părinții din Sectorul 3 care au vrut să își înscrie copiii în programul Grădinița de vară 2023 au format cozi imense la unele dintre unitățile de învățământ din sector care derulează acest program.

„Mi-au semnalat mai mulți cetățeni că la unele dintre unitățile de învățământ care derulează programul grădinița de vară, finanțat de Primăria Sectorului 3, părinții stau de acum la cozi, pentru a se înscrie mâine dimineață. (...) Evident că în funcție de cereri, avem în vedere posibilitatea de a crește numărul acestora, dacă se impune. Dar în acest moment, discutăm de aproape 1.500 de locuri pentru vară la antepreșcolar și preșcolar, deci există locuri la mai multe grădinițe și creșe. Eu înțeleg teama părinților, dar nu consider că au motive de îngrijorare, mai ales că în niciun an nu am avut probleme cu aceste programe de vară”, scria pe Facebook Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

 

(sursa: Mediafax)

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

Keywords:DECA, GRĂDINIȚA DE VARĂ

×
Subiecte în articol: ligia deca gradinita de vara