x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Decizie istorică: Academia de Poliție nu mai poate acorda titluri de doctor

Decizie istorică: Academia de Poliție nu mai poate acorda titluri de doctor

26 Oct 2020   •   11:18
Decizie istorică: Academia de Poliție nu mai poate acorda titluri de doctor
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat, luni, că a semnat un ordin prin care a retras acreditarea Școlii doctorale de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Decizia a fost luată în urma unui raport al Consiliului de Etică și de Management Universitar.

„În urma raportului Consiliului de Etică şi de Management Universitar, am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' din Bucureşti", a informat ministrul Educaţiei.

Decizia prin care „fabrica” de doctorate de la Academia de Poliție se închide este una istorică, fiind prima oară când un organism de control al Ministerului Educației propune retragerea acreditării unor școli doctorale, motivul fiind „încălcarea gravă și în mod repetat a standardelor de calitate și etică profesională”, potrivit Pressone.

Raportul Consiliului de Etică și Management Universitar atată că 58 de teze de doctorat susținute în perioada 2011 – 2016 la Academia de Poliție sunt suspecte de plagiat, însă Comisia de Etică a refuzat timp de aproape doi ani să le verifice, mai notează sursa citată.

Academia de Poliție a acordat, începând cu anul 1995, 683 de titluri de doctor.

Decizia de retragere a acreditărilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție vine după ce Consiliul de Administrație al Academiei a hotărât, pe 31 octombrie 2018, să verifice tezele de doctorat susținute după 2011 cu un soft de plagiat.

În plus, în iunie 2019, Consiliul de Etică și Management Universitar a primit o sesizare de la Corupul de Control al ministrului de Interne în funcție la acea dată, Carmen Dan. Corpul de Control a descoperit atunci mai multe nereguli, printre care ascunderea mai multor lucrări de doctorat și nerespectarea normelor de verificare.

×