x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Deschiderea universităţilor spre meseriile viitorului

Deschiderea universităţilor spre meseriile viitorului

02 Oct 2018   •   08:44
Deschiderea universităţilor spre meseriile viitorului

Anul Universitar 2018-2019 a început, ieri, cu emoţii, pentru studenţii din România. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului la Iaşi, în timp ce premierul Viorica Dăncilă s-a deplasat, împreună cu Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Craiova.

În 2018, oraşul Târgu Mureş a înregistrat o premieră naţională: unificarea a două universităţi, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea Petru Maior. "Sper să devenim o variantă credibilă şi serioasă pentru includerea în proiectul de constituire a reţelelor universitare europene", a spus prefectul de Mureş, Mircea Duşa. Şi centrul universitar din Suceava a ieşit în evidenţă. Universitatea ''Ştefan cel Mare'' a început noul având cel mai mare număr de ''boboci'' din ultimii cinci ani, a declarat, într-o conferinţă de presă, rectorul interimar prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

Totodată, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, ieri, la Craiova, că ministerele Muncii şi Educaţiei lucrează la un studiu despre meseriile care vor fi căutate în viitor, rezultatele urmând să fie comunicate universităţilor pentru a corela oferta educaţională cu piaţa muncii. În Bucureşti, aproximativ 11.000 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila", dintre care 1.545 de "boboci", au început luni cursurile. (Theodora Şutiu)

În domeniul cercetării și inovării se fac pași înapoi, prin modificări care riscă să blocheze performanța şi creșterea competitivității economice, cu impact negativ pe termen lung asupra bunăstării sociale. - Klaus Iohannis, preşedintele României

 

 

 

×
Subiecte în articol: anul Universitar 2018-2019