x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie DGPMB: Peste 800 de poliţişti, mobilizaţi pentru desfăşurarea în siguranţă a deschiderii anului şcolar

DGPMB: Peste 800 de poliţişti, mobilizaţi pentru desfăşurarea în siguranţă a deschiderii anului şcolar

10 Sep 2017   •   13:20
DGPMB: Peste 800 de poliţişti, mobilizaţi pentru desfăşurarea în siguranţă a deschiderii anului şcolar

Peste 800 de poliţişti vor acţiona luni în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Capitală, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă, se arată într-un comunicat al DGPMB remis duminică AGERPRES. 

Conform sursei citate, poliţiştii vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. 

"Cei 470 de poliţişti de ordine publică, 168 de poliţişti rutieri, 8 de la prevenire şi peste 165 de la alte structuri vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Bucureşti, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă", se precizează în comunicat. 

DGPMB subliniază că pentru Poliţia Română siguranţa în şcoli constituie o prioritate. 

"Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. Echipaje de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor", se mai arată în comunicat. AGERPRES

×