x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Directorii de școli vor putea fi demiși din funcții dacă nu oferă calitate

Directorii de școli vor putea fi demiși din funcții dacă nu oferă calitate

12 Iul 2022   •   13:01
Directorii de școli vor putea fi demiși din funcții dacă nu oferă calitate

Directorii de școli vor putea fi schimbați din funcții dacă nu îndeplinesc standardele minimale de calitate, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Se schimbă și procedura de angajare a directorilor și apare inclusiv o funcție nouă în conducerea școlilor.

„Există pentru prima oară menționată în lege - nu ne face plăcere, dar este o realitate - posibilitatea de încetare a mandatului unui director de școală în situația în care se constată că nu s-au îndeplinit standardele minimale de calitate. Este o legătură directă între asigurarea calității în interesul elevilor în fiecare școală și responsabilitatea directorului acelei școli”, a spus, marți, Cîmpeanu, în cadrul prezentării noilor legi ale Educației.

Totodată, se va schimba și procedura de recrutare a directorilor și a directorilor adjuncți.

Apare o nouă funcție, cea de director administrativ.

„Procesul de selecție va fi profesionalizat total și va cuprinde următoarele etape: o evaluare motivațională în cadrul căreia se testează capacitățile și aptitudinile candidaților. Se realizează de către comisia de concurs și specialiști în psihometrie. Proba scrisă va rămâne, interviul va rămâne”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a prezentat proiectele legilor Educației, care urmează să intre în consultare publică, după care ajung spre adoptare în Guvern.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu