x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Educația, o prioritate pentru Municipiul Galați

Educația, o prioritate pentru Municipiul Galați

08 Noi 2022   •   13:05
Educația, o prioritate pentru Municipiul Galați

Educația este una dintre prioritățile administrației locale din Galați, iar asta se vede ȋn valoarea record a proiectelor investiționale – peste 50 de milioane de euro, bani europeni. Fondurile sunt direcționate către aproape 50 de unități de ȋnvățământ, majoritatea existente, ce au fost sau urmează a fi modernizate, dar și noi construcții.

„Educația este o prioritate și trebuie să facem totul pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiții, spații moderne, deschise și primitoare. Este datoria noastră să facem absolut tot ce ține de noi și să investim masiv în educația copiilor, pentru viitorul lor. Vorbim pentru prima dată în ultimii ani de un adevărat record de investiții în educație, iar rezultatele sunt deja vizibile”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Fondurile europene ȋn valoare de peste 50 de milioane de euro vizează aproape 50 de unități de învățământ din municipiul Galați. Unele proiecte au fost deja finalizate, altele sunt în construcție sau în curs de aprobare a finanțărilor. 

Ȋn timpul vacanței de vară a elevilor, de exemplu, s-au derulat lucrări de reparații și igienizări la peste 40 de școli, grădinițe și licee, pentru care s-au alocat 3 milioane de lei. Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (nr. 11), din cartierul Țiglina III, a fost modernizată de curând, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 11,5 milioane de lei. La Școala nr. 28 și în Campusul Al. I. Cuza au fost construite două săli de sport spațioase și moderne. Și cele două creșe din oraș au fost modernizate, iar, din cele șase noi creșe promise de primărie, una se află deja în construcție, iar patru sunt aprobate spre finanțare.

Printre proiectele de investiții în derulare sau implementate se află și Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați, Școala gimnazială „Grigorie Teologul”, Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” Nr. 13, Liceul Teoretic „Dunărea” Galați; Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny" sau Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu” Galați.

;

×
Subiecte în articol: ionut pucheanu