x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ciolacu: Ministerul Educației și sindicatele caută soluțiile tehnice pentru eliminarea inechităților

Ciolacu: Ministerul Educației și sindicatele caută soluțiile tehnice pentru eliminarea inechităților

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   16:00
Ciolacu: Ministerul Educației și sindicatele caută soluțiile tehnice pentru eliminarea inechităților
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Educației și sindicatele din învățământ caută, de marți, soluțiile tehnice pentru eliminarea inechităților salariale, spune premierul Marcel Ciolacu. „Facem tot ce ne-am asumat pentru a ajuta copiii să meargă la școală în condiții cât mai bune”, spune adaugă prim-ministrul.

Programele de susținere a preșcolarilor, elevilor și studenților, derularea investițiilor în educație și eliminarea inechităților salariale pentru personalul din învățământ au fost subiectele discutate luni de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanții sindicatelor din domeniul educației.

„Facem tot ce ne-am asumat în domeniul educației pentru a ajuta copiii să meargă la școală în condiții cât mai bune și să oferim tuturor șansa la educație. Deopotrivă, suntem preocupați să avem cadre didactice motivate, iar în acest sens avem în vedere îndreptarea inechităților salariale într-un termen cât mai scurt”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, prim-ministrul și reprezentanții sindicatelor au analizat stadiul implementării programelor din educație, care îi au drept beneficiari direcți pe copiii din învățământul preuniversitar, precum și pe studenți, cu accent asupra celor destinate combaterii abandonului școlar și susținerii celor din medii vulnerabile.

De asemenea, au discutat despre proiectele de investiții din domeniul educației, destinate îmbunătățirii condițiilor de învățământ atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

În ceea ce privește eliminarea inechităților salariale pentru personalul din învățământ, din dispoziția premierului Ciolacu, începând de marți, Ministerul Educației și sindicatele din domeniu vor lucra pentru identificarea soluțiilor tehnice.

Ulterior, acest mecanism de lucru va fi extins cu reprezentanți ai Ministerelor Muncii și Finanțelor pentru elaborarea propunerilor de modificare legislativă prin a căror aplicare să fie îndreptate inechitățile salariale din educație. Aceste propuneri vor fi analizate, la nivelul Guvernului, cu reprezentanții sindicatelor din educație, la următoarea întrevedere.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: educatie salarii guvern