x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Un grup de elevi din România l-au inventat pe „Marius”, robotul care te apără de hoți

Un grup de elevi din România l-au inventat pe „Marius”, robotul care te apără de hoți

24 Sep 2022   •   11:49
Un grup de elevi din România l-au inventat pe „Marius”, robotul care te apără de hoți

Mai mulți elevi din Constanța, cu vârste între 12 s i 18 ani, au inventat robotul de proximitate Marius care trimite notificări pe telefonul mobil când sunt detectați intruși în locuință.

„Marius-Security In Your Hand“ detectează imediat persoanele străine din casă, lansează un avertisment audio și o alertă în telefonul mobil.

Mara, David, Victor, Rareș, Andrei, Robert, Alex, Mihnea, Radu și Cezar sunt elevii, din echipa Alpha-Develop din cadrul Asociației Informatică pentru Viitor Constanța, care au lucrat la realizarea robotului Marius sub îndrumarea profesoarei Ramona Rădulescu. 

Tehnologia care stă la baza robotului Marius este IoT (Internet of Things). În ultimii ani, IoT a devenit una dintre cele mai importante tehnologii ale secolului al XXI, permițând conectarea la internet a obiectelelor folosite zilnic într-o locuință prin dispozitive încorporate. Cu ajutorul sistemelor de calcul la preț redus, al cloudului, al analizelor și al tehnologiilor mobile, lucrurile fizice pot distribui și colecta date cu o intervenție umană minimă. Sistemele digitale pot înregistra, monitoriza și ajusta fiecare interacțiune dintre elementele conectate.

Folosind sistemul de operare Android, robotul trimite notificări pe telefonul mobil în momentul în care detectează intruși într-o încăpere. După ce rezultatele testelor software și de scanare au fost pe măsura așteptărilor, elevii l-au creat fizic pe Marius folosind o imprimantă 3D. Acesta are integrate două camere video pentru detectarea mișcărilor și un speaker pentru avertizări sonore.

 

Robotul Marius

×