x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii cer demisia Ligiei Deca: "În proiectul de buget educația a primit 2,1% din PIB, cel mai mic procent din istoria recentă"

Elevii cer demisia Ligiei Deca: "În proiectul de buget educația a primit 2,1% din PIB, cel mai mic procent din istoria recentă"

de Andreea Tiron    |    06 Dec 2022   •   20:23
Elevii cer demisia Ligiei Deca: "În proiectul de buget educația a primit 2,1% din PIB, cel mai mic procent din istoria recentă"
Sursa foto: Facebook AEC

Asociația Elevilor din Constanța a transmis în această seară un comunicat de presă, imediat ce Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de buget pentru 2023. Tinerii acuză Guvernul că educația a primit 2,1% din PIB, cel mai mic procent din istoria recentă, iar Ministrul Educației "a reușit astăzi să aducă finanțarea educației din România într-o groapă". Elevii cer demisia Ligiei Deca.

"O Românie Educată reprezintă o Românie în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, indiferent de mediul din care provine. Deși un astfel de viitor poate părea doar un vis, trebuie să aspirăm către el, să acționăm, să adoptăm măsuri care să ne aducă mai aproape de acesta.

Nu putem să ne aflăm într-o astfel de Românie fără a avea un sistem de educație finanțat corespunzător. Educația este o investiție, nu un cost, iar toți decidenții politici trebuie să înțeleagă acest lucru. 

La nivelul proiectului bugetului de stat, educația a primit 2,1% din PIB, cel mai mic procent din istoria recentă. O persoană care și-a contruit cariera pe dezideratul unei "Românii Educate", militând în trecut pentru 6% din PIB pentru educație, a reușit astăzi să aducă finanțarea educației din România într-o groapă. Îi solicităm Ligiei Deca să își dea demisia, din onoare pentru principiile sale și pentru lupta, de altfel similară cu a noastră, pe care a dus-o.", transmite AEC.

×