x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale. Ce explicații are ministrul Educației

Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale. Ce explicații are ministrul Educației

18 Aug 2017   •   13:50
Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale. Ce explicații are ministrul Educației

Toate manualele, cu excepţia celor pentru clasa a V-a, sunt în şcoli, a anunţat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

"Toate manualele, cu excepţia clasei a V-a, sunt deja în şcoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni de zile, avem soluţie de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar. Dar în 11 septembrie toţi elevii vor avea îndrumătorul, profesorii vor fi formaţi în aşa fel încât să poată desfăşura normal ora", a declarat Pop.

Potrivit acestuia, vor fi luate măsuri la nivelul Ministerului Educaţiei cu privire la cei care sunt "părtaşi la neregulile din licitaţii".

"Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern, va trebui să mai luăm nişte decizii şi la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii", a susţinut Liviu Pop.

El a precizat că programele şcolare pentru clasa a V-a trebuiau finalizate în noiembrie.

"Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a V-a. Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia, din cauza unei dezinformări din Ministerul Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului", a mai afirmat Pop. AGERPRES

×
Subiecte în articol: manuale clasa a cincea clasa a cincea