x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii sunt invitați să conceapă o poveste comună în cadrul proiectului "Basm românesc"

Elevii sunt invitați să conceapă o poveste comună în cadrul proiectului "Basm românesc"

13 Sep 2017   •   13:42
Elevii sunt invitați să conceapă o poveste comună în cadrul proiectului "Basm românesc"

Elevii din comunităţile româneşti de pretutindeni vor fi invitaţi ca, în decurs de un an, să contribuie cu câte un paragraf la elaborarea unei poveşti comune, în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului "Basm românesc", informează Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH).

"Cea de-a doua ediţie a 'Basmului românesc' îşi va relua drumul în toată lumea şi va ajunge în rândurile elevilor din comunităţile româneşti de pretutindeni. Forma finală a basmului va fi publicată şi trimisă tuturor comunităţilor. Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni relansează acest proiect cu scopul ca, pe durata unui an, să stimuleze elevii români de pretutindeni să conceapă împreună un basm, argument al unităţii lor identitare, indiferent de locul în care trăiesc", menţionează sursa citată.

Basmul va pleca dintr-o şcoală din Suceava, unde va fi scris primul paragraf. Apoi, pe rând, fiecare şcoală doritoare va adăuga un paragraf, pentru ca forma finală să prindă contur într-o ediţie tipărită pe data de 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Şcolile româneşti de peste hotare se pot înscrie în acest proiect, trimiţând o cerere pe adresa de mail comunicare@ieh.ro. Toţi copiii care vor contribui la scrierea basmului vor fi nominalizaţi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online şi vor primi câte un exemplar din "Basmul românesc", ediţia a II-a. Şcoala care va concepe cel mai interesant paragraf din basm va primi un premiu special din partea organizatorilor.

Prima ediţie a proiectului "Basm românesc" a fost iniţiată de IEH în anul 2013. "Basmul românesc" a fost dedicat copiilor români din toate comunităţile din afara graniţelor ţării. Timp de un an, elevii români din Italia şi Spania, din Serbia şi Ucraina, din Belgia, dar şi din Statele Unite şi Australia au conceput un basm colectiv, iar prima ediţie a "Basmului românesc" a fost tipărită şi a ajuns la toţi cei care au contribuit la scrierea ei. AGERPRES

×