x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii vor putea participa în luna aprilie la Campania Naţională ''Curăţăm România!''

Elevii vor putea participa în luna aprilie la Campania Naţională ''Curăţăm România!''

03 Apr 2022   •   13:00
Elevii vor putea participa în luna aprilie la Campania Naţională ''Curăţăm România!''

Elevii vor putea participa pe parcursul lunii aprilie la Campania Naţională "Curăţăm România!", care are ca obiectiv formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului.

"Campania îşi propune responsabilizarea şi implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o ţară curată, prin participarea specialiştilor în probleme de mediu la orele de dirigenţie cu tematici specifice, precum şi încurajarea implicării elevilor în activităţi de voluntariat în domeniul protecţiei mediului. Formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului reprezintă pentru cele două ministere un obiectiv la fel de important ca implicarea în acţiuni concrete de ecologizare pe bază de voluntariat", informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, la nivelul fiecărui judeţ acţiunile educative vor fi coordonate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai instituţiilor de nivel judeţean din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"Conform anunţului ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, inspectoratele şcolare judeţene vor fi entităţile responsabile de centralizarea solicitărilor la nivelul fiecărui judeţ şi de organizare a procedurilor de achiziţie, standardele de echipare promovate de către Ministerul Educaţiei (prin ordin de ministru) fiind deja transmise spre publicare în Monitorul Oficial. În acest context, s-a solicitat constituirea echipelor responsabile pentru implementarea acestui proiect la nivelul fiecărui inspectorat şcolar", afirmă aceeaşi sursă.

×