x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Fraudă la bacalaureat. Au oprit camerele de supraveghere ca să le dea candidaților rezolvările

Fraudă la bacalaureat. Au oprit camerele de supraveghere ca să le dea candidaților rezolvările

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   12:45
Fraudă la bacalaureat. Au oprit camerele de supraveghere ca să le dea candidaților rezolvările

Fraudă la bacalaureat în Mehedinți. O grupare este bănuită că, în timpul examenelor, a oprit de mai multe ori camerele de supraveghere ca să le dea candidaților rezolvările subiectelor.

Polițiștii din Mehedinți și procurorii DIICOT au făcut, miercuri, nouă percheziții domiciliare, la persoane bănuite constituire a unui grup infracțional organizat, perturbarea funcționării sistemelor informatice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și omisiunea sesizării.

La percheziții au fost confiscate 10 telefoane mobile, un laptop, 9.000 de euro, 2.600 de lei, precum și alte bunuri.

„Din cercetări a reieșit că, la nivelul unei instituții, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat în scopul fraudării examenului de bacalaureat, sesiunea august –septembrie 2022. În acest sens, s-ar fi acționat asupra sistemului de supraveghere video amplasat pe holurile centrului de examen, în toate cele trei zile ale probelor, prin oprirea acestora, cu caracter temporar, la diferite intervale de timp, moment în care membrii comisiei, împreună cu liderul grupului infracțional, ar fi furnizat candidaților cu care aveau înțelegeri, rezolvările subiectelor de examen”, transmite IGPR.

Opt mandate de aducere au fost puse în executare, suspecții fiind duși la DIICOT Mehedinți.

Apoi, liderul grupului infracțional, un bărbat, de 51 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar față de alte cinci persoane implicate a fost luată măsura controlului judiciar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: frauda bacalaureat