x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Freshers’ Week - Săptămâna bobocilor la UMF „Carol Davila”

Freshers’ Week - Săptămâna bobocilor la UMF „Carol Davila”

11 Sep 2018   •   13:54
Freshers’ Week - Săptămâna bobocilor la UMF „Carol Davila”

Pentru studenţii din anul I ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, anul universitar 2018-2019 va începe cu Freshers’ Week - Săptămâna dedicată bobocilor mediciniști, eveniment ce se va desfăşura în perioada 24-30 septembrie în incinta Palatului Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Manifestarea, organizată , în premieră, de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti se doreşte a fi un răspuns la întrebările şi curiozităţile „profane” ale bobocilor medicinişti despre tot ceea ce înseamnă şcoala de medicină românească din perspectiva anilor de studenţie.

Prin proiectul Freshers’ Week,  Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) şi-a propus să îi întâmpine într-un mod inedit pe proaspeţii  boboci și, în același timp, să le vină în ajutor încă din primele zile petrecute la UMF Carol Davila. Astfel, Freshers’ Week - Săptămâna dedicată bobocilor mediciniști se doreşte a fi, încă de la prima ediţie, o activitate complexă, răspuns la întrebările studenților din anul I. În ultima săptămână de vacanță, Facultatea de Medină a UMF „Carol Davila” va fi animată de ateliere, traininguri, târguri și aplicații practice pentru boboci. Aceștia vor afla secretele Palatului Facultății de Medicină și vor descoperi locațiile importante pentru ei.

Care este statutul și care sunt drepturile și obligațiile studentului? Cine reprezintă studenții? Pot și eu să devin un reprezentant al colegilor mei? Informații esențiale despre forurile decizionale, studenții reprezentanți și atribuțiile lor - totul va fi prezentat în detaliu la Freshers’ Week.  Care este structura anului universitar? Ce sunt creditele și la ce folosesc ele? Care sunt principalele materii? Cursuri și lucrări practice - cum ne pregătim pentru ele? Biblioteca - prieten sau a doua casă? Pentru toate acestea, voluntarii SSMB au pregătit răspunsuri detaliate, pe înțelesul tuturor și, evident, într-o manieră plăcută și distractivă.

„ Dragi viitori colegi, cel mai frumos moment din timpul anului universitar este acela în care echipa noastră crește. Spun “echipă” deoarece trebuie să știți un lucru încă de la început: medicina este un sport de echipă, nu unul ușor, dar cu siguranță fascinant și plin de împliniri. Felicitări pentru că ați ajuns aici, pentru efortul depus și orele în care ați renunțat la alte activități și le-ați dedicat învățatului. Rezultatul este pe măsură: sunteți studenții celei mai mari și prestigioase universități de medicină din România și vă așteaptă 6 ani în care secretul este să rămâneți curioși, deschiși și entuziaști pentru fiecare oportunitate care vă așteaptă. De asemenea, experiența de student nu va fi niciodată completă dacă nu încercați să schimbați lumea. Și chiar dacă nu veți schimba toată lumea, schimbați ceva în bine în jurul vostru și cel mai bun mod de a face asta este prin implicare și inițiativă în asociațiile studențești și viața universitară. Vă așteptăm cu brațele deschise la Freshers’ Week și vă dorim o studenție memorabilă! „ a declarat  preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru.

În plus, SSMB a pregătit, pentru studenții din anul I, workshop-uri privind managementul timpului și al stresului, principalele tehnici chirurgicale, primul ajutor, public speaking, presentation skills și multe altele, toate fiind esențiale pentru un student la Medicină. Între cursuri, bobocii vor putea să se relaxeze activ la ateliere precum Creative Thinking sau Artă Teatrală & Improvizație, iar cei pasionați de voluntariat vor avea ocazia de a explora principalele proiecte și oportunități oferite de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti. Petrecerea de bun venit, desfășurată la complexul West Gate, va marca finalul Freshers’ Week și începerea, cu dreptul, a noului an universitar.

×