x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Gabriel Zetea (PSD): Cel mai mic buget al Educației din istorie raport la PIB

Gabriel Zetea (PSD): Cel mai mic buget al Educației din istorie raport la PIB

27 Feb 2021   •   16:51
Gabriel Zetea (PSD): Cel mai mic buget al Educației din istorie raport la PIB

Pandemia a arătat vulnerabilitatea sistemului de educație și nevoia de investiții în școala online, la fel ca și în reabilitarea unităților de învățământ, spune deputatul PSD Gabriel Zetea. Social-democrații acuză că bugetul Educației este cel mai mic din istorie, raportat la PIB.

„Guvernul Cîțu a alocat în acest an Educației cel mai mic buget raportat la PIB din istorie – 2,8%, ceea ce e extrem de puțin. Prin amendamente propunem creșterea acestui buget până la 5% din PIB, aproape 56 de miliarde și 1% pentru cercetare, un total de aproape 70 de miliarde pentru bugetul Ministerului.

Pandemia ne-a arătat cât de vulnerabil este sistemul de educație din România și cât de important este să facem cu adevărat investiții în școala online, pentru reabilitarea unităților de învățământ și am discutat la Ministerul Dezvoltării un program pentru construcție de creșe. Anul trecut s-a greșit enorm. Anul trecut, în momentul în care s-a trecut la școala online s-a cerut autorităților locale achiziția de echipamente online pentru copiii români în condițiile în care autoritățile locale nu aveau resursele financiare pentru a le achiziționa, urmând ca, ulterior, să își recupereze banii din fonduri europene. E nevoie să fie un alt fel de gândire”, spune parlamentarul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: psd educatie gabriel zetea