x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Gheorghe Flutur: Copiii ucraineni ai refugiaţilor ar putea merge la şcoli cu predare în ucraineană în România

Gheorghe Flutur: Copiii ucraineni ai refugiaţilor ar putea merge la şcoli cu predare în ucraineană în România

02 Mar 2022   •   20:00
Gheorghe Flutur: Copiii ucraineni ai refugiaţilor ar putea merge la şcoli cu predare în ucraineană în România

Copiii ucraineni refugiaţi în România vor putea merge la şcoli cu predare în limba ucraineană, a declarat, miercuri, la Cernăuţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a mai spus că orele de curs în ucraineană vor fi predate de profesori voluntari.

"Pentru copii, am discutat cu Ministerul Învăţământului să organizăm şcolile în limba ucraineană pentru copiii care sunt în România. Avem profesori de limbă ucraineană şi am început ca de la grădiniţă la şcoală să înceapă să fie chemaţi cei care doresc şi să îi familiarizăm, pentru că ei sunt trişti şi cred că au nevoie de şcoală", a afirmat Flutur.

În plus, Flutur a anunţat că face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru ca persoanele bolnave din Ucraina refugiate în România să poată beneficia de tratament în spitalele româneşti.

"Cu Ministerul Sănătăţii am vorbit de o colaborare pentru bolnavii grav care au nevoie de tratament în România. Dimineaţă erau la Suceava, la spital, 50 de cetăţeni ucraineni care se tratează în spitalele de la Suceava... Şi bolnavi de cancer", a adăugat el.

Flutur a avut, miercuri, la Cernăuţi, o întrevedere cu şeful Administraţiei Militare Regionale de Stat, Serghei Osaciuc.

×
Subiecte în articol: gheorghe flutur