x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Greva din educație golește buzunarele părinților. Cât au ajuns meditațiile

Greva din educație golește buzunarele părinților. Cât au ajuns meditațiile

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   12:15
Greva din educație golește buzunarele părinților. Cât au ajuns meditațiile

În timp ce greva profesorilor continuă de circa 3 săptămâni, costul meditațiilor crește. Părinții trebuie să scoată mulți bani din buzunare pentru pregătirea elevilor, mai ales a celor din clasele terminale, care trebuie să susțină examenele naționale.

Odată cu suspendarea orelor, tot mai mulți profesori își caută elevi pe rețelele de socializare, ori pe marile platforme de vânzări. Cu atât mai mult cu cât, pe parcursul grevei, cadrele didactice nu sunt plătite. 

Anunțurile sunt postate în special de profesorii care predau materiile de la Bacalaureat și de la Evaluarea Națională, potrivit antena3CNN.

Astfel că tarifele au crescut iar părinții trebuie să plătească între 100-200 de lei pentru 2 ore de pregătire la matematică, limba și literatura română,  franceză sau engleză.

Orele de meditații înlocuiesc, în această perioadă, cursurile de la clasă. Nu toți părinții își permit însă să le plătească copiilor meditațiile, iar unii elevi spun că învață mai ușor la școală.

Pentru elevii din clasele terminale, meditațiile sunt de mare ajutor, mai ales că profesorii au intrat în a treia săptămână de grevă.

Cât costă meditațiile

×