x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiectul Hercules: Peste 8.700 de locuri disponibile la cursuri gratuite de inițiere oferite de ANS

Proiectul Hercules: Peste 8.700 de locuri disponibile la cursuri gratuite de inițiere oferite de ANS

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   21:45
Proiectul Hercules: Peste 8.700 de locuri disponibile la cursuri gratuite de inițiere oferite de ANS

Peste 8.700 de locuri sunt disponibile în toată țara la cursurile gratuite de inițiere la 40 de discipline sportive, oferite de Agenția Națională pentru Sport (ANS), în cadrul celei de-a patra ediții a proiectului Hercules.

Proiectul „Hercules” inițiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022, oferă cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline, pe durata vacanțelor școlare. A patra ediție se va derula între 1 iulie și 6 august 2023, la nivelul întregii țări.

Copiii între 6 și 14 ani din toată țara au la dispoziție peste 8.700 de locuri și mai mult de 40 de discipline sportive, la cursurile gratuite de inițiere oferite de Agenția Națională pentru Sport prin cele 42 de direcții județene de sport. Obiectivul principal este acela de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoși, dar și de a-i aduce mai aproape de performanță.

„Ne dorim să atragem copiii către sport, iar este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore”, a declarat Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Resursele materiale necesare sunt puse la dispoziție de Agenția Națională pentru Sport, care a alocat și distribuit în acest sens către direcțiile subordonate, prin care se derulează proiectul, bugetul destinat cheltuielilor de organizare. Acesta însumează, pentru actuala ediție, aproximativ 900.000 lei.

Fiecare județ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, GO, gimnastică artistică, dans, natație și natație dizabilități, judo, fotbal și fotbal dizabilități, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugby și mini-rugby, box, lupte libere și greco-romane, tir cu arcul, arte marțiale, șah, Taekwondo, squash, gimnastică aerobică, chanbara, Wing Chun Kung Fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitație, kempo, ciclism, badminton și kendo.

„Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii primesc tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și mici surprize, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu Hercules”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Sport.

La aedițiile anterioare au participat 17.872 copii la nivelul întregii țări.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: hercules sport