x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Împreună putem ajuta copiii defavorizați să meargă la școală

Împreună putem ajuta copiii defavorizați să meargă la școală

04 Ian 2023   •   15:05
Împreună putem ajuta copiii defavorizați să meargă la școală
Sursa foto: Shutterstock

Schimbarea nu vine de la sine, o creăm împreună. Oamenii dintr-o comunitate își pot ajuta semenii mai puțin norocoși. În cazul acesta, vorbim despre copii defavorizați, copii la limita sărăciei care, de cele mai multe ori, sunt nevoiți să renunțe la școală din cauza lipsurilor. Fiecare dintre noi poate contribui la schimbare, ajutând copiii mai puțin norocoși să își continue studiile și să aibă un viitor strălucit. În cele ce urmează, îți vom prezenta cum poți să donezi pentru acești copii și îți vom spune de ce este important ca ei să meargă la școală.

Educația salvează viitorul

Perioada sărbătorilor, în general, ne face mai receptivi în a-i ajuta pe ceilalți. Însă ar trebui să ne facem un obicei să donăm în mod constant și să îi încurajăm și pe alții să o facă. Oamenii și, mai ales, copiii aflați la limita sărăciei au nevoie de ajutor atât pe moment, care să le permită să continue studiile, cât și pe termen lung.

Din nefericire, preocupările adulților din mediile defavorizate sunt altele decât educația. Aceștia încearcă să supraviețuiască fiecărei zile, iar mersul copiilor la școală nu mai reprezintă o prioritate. Doar prin educație, viața acestor copii și, de ce nu, și a părinților și fraților lor poate fi schimbată. Fiecare zi pe care un copil reușește să o petreacă în școală reprezintă un pas înainte spre o viață mai bună, fără lipsuri, în siguranță și cu perspective.

Poți rescrie soarta unui copil. Este atât de simplu să donezi 2 EURO prin SMS la numărul 8844 cu textul VIITOR sau fa o donatie completând formularul „împreună pentru copii”. Chiar dacă 2 euro nu pare o sumă mare, dacă spui și prietenilor și, la rândul lo,r vor spune cunoscuților lor, sumele strânse vor ajuta pe moment copilașii să meargă la școală în perioada imediat următoare.

Donează nu numai de sărbători

Este important să îți încurajezi apropiații să doneze și în timpul anului, nu numai de sărbători. Copiii din zone defavorizate au o șansă reală să aibă un viitor mai bune decât al părinților sau bunicilor lor mulțumită educației. Pot deveni orice își doresc numai dacă au sprijinul comunității, iar când vor crește mari și vor fi, în primul rând, „oameni”, nu vor uita de ajutorul oferit când le era mai greu și îl vor întoarce înzecit.

Mediul creează perspective atât în ceea ce privește oportunitățile ce apar, cât și în felul în care copiii vulnerabili privesc viața. Într-un mediu defavorizat, adesea, exemplele nu îi pot îndrepta spre a se dezvolta și a-și depăși condiția. Astfel, rămân blocați în scenarii fără perspective și fără șanse de a avea o viață mai bună, de a se detașa de contextul în care au crescut.

Fiecare persoană poate contribui la bunăstarea copiilor din medii defavorizate tot timpul anului. Pentru persoanele cu un job stabil, cu un venit mulțumitor, o donație de 2 euro prin sms sau o donație prin intermediul formularului nu reprezintă un efort financiar, însă pentru copiii din medii defavorizate orice sumă contează.

Nu uita că schimbarea nu vine de la sine și toți contribuim la aceasta. Donează pentru copiii din medii defavorizate și ajută-i să își vadă visul împlinit. Ajută-i să își depășească limitele, condiția și să vadă că viața poate fi și frumoasă, nu doar caracterizată de nesiguranță, lipsuri și grija zilei de mâine.

Așadar, dacă vrei să schimbi viitorul unui copil și să îl ajuți să meargă la școală, fă o donație și încurajează-ți și cunoscuții să doneze. Fiecare sumă contează și fiecare leu va fi folosit pentru a da tinerilor șanse reale de a reuși în viață!

 

Sursa foto: Shutterstock

×