x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Interdicții pentru profesori. Meditațiile cu elevii de la clasă vor fi sancționate

Interdicții pentru profesori. Meditațiile cu elevii de la clasă vor fi sancționate

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   17:30
Interdicții pentru profesori. Meditațiile cu elevii de la clasă vor fi sancționate

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă pot fi sancționați disciplinar, potrivit noii legi a Educației.

Oricine poate depune o sesizare la secretariatul școlii, în urma căreia se înființează o comisie care cercetează acuzațiile. Sancțiunile încep de la avertisment și, dacă plângerile se adună, se poate ajunge la desfacerea contractului individual de muncă, potrivit edupedu.ro. 

Pprofesorul „are obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”.

Legea Educației intră în vigoare pe 2 septembrie 2023, iar în decurs de 3 luni se va înființa Registrul declarațiilor de interese, prin ordin de ministru, pentru a se pune în aplicare prevederea privind interzicerea meditațiilor la clasă.

Abateri disciplinare sunt și cazurile de violență fizică și verbală a profesorilor față de elevi dar și de colegii de cancelarie. Aceștia nu pot să predea pe perioada cercetărilor dar sunt remunerați. 

Art, 169, 209 și 210 reglemenzează interzicerea meditațiilor cu elevii de la clasă iar profesorul are “obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială“.

Sancțiunile merg astfel de la avertisment, la reducerea salariului de bază și suspendare pentru o perioadă de până la 3 luni.

 

×
Subiecte în articol: meditatii profesori elevi clase educatie