x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol

43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol

de Redacția Jurnalul    |    20 Oct 2023   •   22:45
43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol
Sursa foto: Hepta

Ministerul Educației anunță lansarea unui apel de proiecte dedicate învățământului liceal agricol, care dispune de o finanțare de 43 de milioane de euro.

Ministerul Educației a anunțat vineri pe pagina de Facebook că alocă, prin PNRR, 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale.

Apelul integrează trei componente: construcții noi, reabilitarea/renovarea infrastructurii și dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice.

Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia.

„În vederea încheierii cu succes a investiției, menționăm că formarea personalului didactic din liceele cu profil agricol se va face printr-o măsură separată de acest apel de proiecte, de către Ministerul Educației”, a transmis ministerul.

Acesta precizează că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) are calitatea de agenție de implementare a proiectelor PNRR în baza acordului cu Ministerul Educației.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: invatamant agricol