x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Istoria ilustrată a României pentru elevii bucureşteni

Istoria ilustrată a României pentru elevii bucureşteni

de Monica Cosac    |    24 Sep 2018   •   14:20
Istoria ilustrată a României  pentru elevii bucureşteni

Peste 120.000 de elevi din Bucureşti vor putea descoperi evenimentele pe care le-a traversat ţara noastră pe parcursul ultimilor 100 de ani din două cărţi de istorie ilustrată, potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei. Cărţile ar urma să fie distribuite către copii, de 1 Decembrie, iar valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane de lei.

 

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) doreşte editarea şi distribuirea a 120.000 de exemplare din două cărţi: „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, cel de-al doilea volum fiind realizat de Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Cărţile vor fi oferite elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când România sărbătoreşte Centenarul. În acest sens, Primăria Capitalei vrea să implementeze un proiect de cooperare cu Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu.

Proiectul „Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor” ar urma să fie finanţat din bugetul local, cu suma de 2.562.000 lei,  şi are ca scop „promovarea în rândul elevilor bucureşteni a evenimentelor pe care le-a traversat România pe parcursul ultimilor 100 de ani”, potrivit documentului aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri.

Proiectul prevede, de asemenea, desfăşurarea unei caravane în 20 de instituţii şcolare din Bucureşti, în cadrul căreia mai multe personalităţi le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern şi a istoriei Europei.

 

Cele două cărţi vor fi distribuite astfel:  58.000 de elevi de gimnaziu vor primi „Istoria Ilustrată a României pentru elevi”, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”.

×