x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Deca: În calitate de ministru al Educației, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată

Deca: În calitate de ministru al Educației, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   14:30
Deca: În calitate de ministru al Educației, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus, miercuri, în Parlament, că va lupta, atât cât va fi ministru pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată. În timpul discursului din plen, peste 10.000 de dascăli protestau în Capitală.

Deca a spus că pachetul de legi ale educației reprezintă proiectul ambițios pe care coaliția de guvernare și l-a asumat.

„Ministerul Educației, prin echipa sa și cu ajutorul întregii societăți, a elaborat un pachet de reforme coerente, predictibile. Vorbim despre o modificare radicală a sistemului de învățământ, iar investițiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocările bugetare și măsurile care vizează întregul succesul pe întregul parcurs educațional sunt doar câțiva dintre pilonii de bază ai acestui proiect. Învățământul românesc are nevoie de toată susținerea. Protestul cadrelor didactice de astăzi confirmă acest lucru”, a spus Ligia Deca.

Ministrul a mai spus că aceste date au fost clarificate și în discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ.

„Ne dorim aceleași lucruri. În calitate de ministru al Educației, voi lupta ca profesia de dascăl, de cadru didactic, să fie una respectată, inclusiv din punctul de vedere al salarizării și al sprijinului și respectului pe care li-l acordăm. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educației vor găsi totdeauna un partener”, a mai spus ministrul Ligia Deca.

Peste 10.000 de persoane participă, miercuri, la protestul sindicaliştilor din Educație. „Lacătul pe şcoala. grevă generală”, scrie pe pancartele profesorilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ligia deca ministru dascăl