x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Manualele nu au ajuns pe băncile copiilor nici acum. Ce a promis ministrul Pop

Manualele nu au ajuns pe băncile copiilor nici acum. Ce a promis ministrul Pop

17 Noi 2017   •   16:34
Manualele nu au ajuns pe băncile copiilor nici acum. Ce a promis ministrul Pop
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Editurile aveauau termen până vineri, 17 noiembrie 2017, să livreze manualele de clasa a V-a, iar cele care nu respectă contractul vor fi sancţionate, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop. 

"Până vineri (...) este termenul de livrare a acestor manuale către unităţile şcolare. Am pus public toate contractele pe care le-a semnat Ministerul Educaţiei şi avizele cu toate editurile. Din data de vineri, din 17, toate acele edituri care nu livrează manuale vor fi sancţionate conform contractului ", a declarat Liviu Pop.

Ministrul a adăugat că unele edituri au livrat deja către inspectoratele şcolare aceste manuale. 

"Unele edituri am înţeles că deja au livrat către inspectoratele şcolare aceste manuale, altele sunt în curs de rezolvare cu săptămâna aceasta, vom vedea vineri cu exactitate care sunt acele edituri care şi-au respectat contractul. Cele care nu şi-au respectat contractul vor fi sancţionate pentru fiecare zi de întârziere", a arătat Pop. 

Fiind întrebat câţi bani a încasat Ministerul Educaţiei din taxa pentru intrarea în comisiile de avizare a auxiliarelor, ministrul a spus: "În funcţie de câte avizări, de câte auxiliare au depus editurile respective, undeva la două - trei milioane (de lei - n.r.) bănuiesc". 

Pop a precizat că din aceşti bani vor fi plătite comisiile de evaluare şi tot ceea ce stă la baza evaluării auxiliarelor. "Nu avem niciun fel de putere, Ministerul Educaţiei, din punctul acesta de vedere, şi este un lucru absolut normal, având în vedere că sunt comisii externe", a spus ministrul. 

Liviu Pop a participat luni la evenimentul dedicat prezentării Raportului privind starea învăţământului din municipiul Bucureşti pentru anul şcolar 2016 - 2017. AGERPRES

×