x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Marius Budăi despre declarația lui Marcel Ciolacu: "Educația și veniturile angajaților sunt mai importante decât orice funcție"

Marius Budăi despre declarația lui Marcel Ciolacu: "Educația și veniturile angajaților sunt mai importante decât orice funcție"

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2023   •   15:20
Marius Budăi despre declarația lui Marcel Ciolacu: "Educația și veniturile angajaților sunt mai importante decât orice funcție"
Sursa foto: Captura Antena 3

„Educația a peste trei milioane de copii, dar și veniturile a aproape 300.000 de angajați din învățământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcție din Guvernul României”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, ca reacție la declarația lui Marcel Ciolacu.

„Educația a peste trei milioane de copii, dar și veniturile a aproape 300.000 de angajați din învățământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcție din Guvernul României! Decizia președintelui PSD Marcel Ciolacu, de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situației din Educație, dar și până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetățeanului și nu al politicianului! Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educație, din respect pentru cadrele didactice, dar și pentru ca luni copiii noștri să poată merge la școală”, a scris Budăi.

Marcel Ciolacu a cerut mai devreme suspendarea discuțiilor din Coaliție privind formarea noului Guvern până la rezolvarea grevelor anunțate în educație și sănătate.

În replică, premierul Nicolae Ciucă a anunțat o întâlnire, duminică la ora 12.00, cu sindicatele, spunând totuși că „tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”.

×