x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Lider Sindicate Educație, despre noul OUG: Sunt nişte lucruri care trebuie clarificate

Lider Sindicate Educație, despre noul OUG: Sunt nişte lucruri care trebuie clarificate

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   21:48
Lider Sindicate Educație, despre noul OUG: Sunt nişte lucruri care trebuie clarificate

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor a fost publicat, astăzi, pe site-ul Ministerului Muncii.

Solicitarea profesorilor, de majorare a salariului începând din 1 ianuarie 2024, nu apare însă ca articol în OUG, ci numai în preambul.

„Deocamdată nu vorbim încă de un acord cu Guvernul în privinţa încetării grevei, dar putem constata următorul lucru. Ceea ce părea imposibil în urmă cu două săptămâni a devenit posibil. Adică s-au identificat resurse financiare şi pentru acea creştere salarială de 25%, astăzi a apărut în textul proiectului de ordonanţă de urgenţă. Iată că s-a prins în preambulul ordonanţei de urgenţă şi această referire la salariul debutantului, deşi noi insistăm în continuare şi aici apare problema: să fie prins ca articol în textul ordonanţei de urgenţă.

Sunt nişte lucruri care trebuie clarificate, însă transmit cu toată fermitatea: în momentul de faţă, proiectul de ordonanţă de urgenţă este în dezbatere. Am transmis şi toate grilele care stau la baza proiectului în cauză. Ele sunt transmise în teritoriu, au ajuns în unităţile de învăţământ, se fac calcule, se cer informaţii, este o seară foarte tensionată şi urmează să vedem, mâine până la ora 10.00, care va fi răspunsul pe care îl vom primi din partea colegilor noştri", a declarat Marius Nistor.

Marius Nistor a anunţat când s-ar putea opri greva profesorilor: Ceea ce părea imposibil în urmă cu două săptămâni a devenit posibil

×