x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Cercetării anunţă un buget de un milion de lei pentru bursele olimpicilor din România.

Ministerul Cercetării anunţă un buget de un milion de lei pentru bursele olimpicilor din România.

02 Oct 2017   •   15:39
 Ministerul Cercetării anunţă un buget de un milion de lei pentru bursele olimpicilor din România.

Ministerul Educaţiei a stabilit un buget de aproximativ un milion de lei pentru acordarea burselor 'Carol I', prin care se acordă până în 3.500 de euro pe an premianţilor la olimpiade naţionale şi internaţionale care aleg să facă o facultate în România.

După data de 6 octombrie se va şti cu exactitate câţi olimpici au aplicat pentru această bursă, a anunţat, luni, la Galaţi, ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu.

Anterior, în luna septembrie, Georgescu a afirmat că în România există 270 de tineri absolvenţi de liceu care au obţinut premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi care, teoretic, ar putea beneficia de aceste burse.

'Am stabilit un buget în care vor fi olimpicii implicaţi, inclusiv bursele, un milion de lei, un buget care ar acoperi toate necesităţile lor, ca să-i facem să se gândească mai bine înainte de a pleca din ţară. Cuatumul burselor este de 3.500 euro anual, în plus fiecare echipă care conţine cel puţin un olimpic şi face un proiect de cercetare în timpul anului beneficiază de încă 3.500 de euro anual, în plus încă o sumă în jur de 500 euro pentru orice participare externă. Ei trebuie să semneze un contract prin care se obligă să rămână în România o perioadă de trei-cinci ani după terminarea studiilor. Contractul se semnează cu universitatea de care aparţine şi cu ministerul care finanţează', a spus Georgescu.

Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a participat, luni, la deschiderea anului universitar la facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor şi cea de Medicină din cadrul Universităţii 'Dunărea de Jos' din Galaţi.

Sursa: Agerpres

×