x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educaţiei anunţă că elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

Ministrul Educaţiei anunţă că elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

19 Feb 2019   •   12:15
Ministrul Educaţiei anunţă că elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

O sumă de 600 de milioane de lei va fi alocată pentru rechizite în întreg anul şcolar, dar şi pentru vouchere de echipament sportiv, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.
"Trebuie să ajungă odată cu debutul anului şcolar. Trebuie să promulge domnul preşedinte bugetul. Pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi pentru cei cu probleme sociale. Sigur vom cuprinde şi elevii de liceu care au probleme sociale. Tot ce trebuie fiecărei clase de la începutul anului şcolar până la finalizarea lui. Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. (...) Procedura va fi Legea achiziţiilor publice. Nu putem să fim în afara legii", a spus ea.
Andronescu a afirmat că se intenţionează ca elevilor de gimnaziu să li se lase la finalul anului şcolar manualele de Limba română şi de Matematică iar elevilor de liceu - manualele la disciplinele la care vor susţine bacalaureatul.
"Intenţionăm ca în aceste resurse să cuprindem pentru elevii din ciclul gimnazial şi două cărţi - Limba română şi Matematică, manuale care să rămână la ei pentru că le sunt utile pentru evaluarea de la clasa a VIII-a şi pentru ciclul liceal, disciplinele care sunt discipline de examen. (....) Pentru echipamentul sportiv se dau vouchere şi fiecare îşi cumpără potrivit măsurii (n.r. - costum de trening şi adidaşi)", a explicat ministrul Educaţiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu