x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educației, răspuns pentru Ciolacu: Performanța, recompensată prin burse de excelență

Ministerul Educației, răspuns pentru Ciolacu: Performanța, recompensată prin burse de excelență

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   17:00
Ministerul Educației, răspuns pentru Ciolacu: Performanța, recompensată prin burse de excelență

Ministerul Educației a precizat vineri că performanța școlară este recompensată prin burse de excelență, după ce premierul a spus că e inadmisibil ca elevi cu nota 2 să ia bursă de merit. „Aștept o soluție prin care bursa de merit să reflecte performanța școlară”, a spus premierul.

Ministerul Educației transmite, vineri, printr-un comunicat, că în luna octombrie a acestui an școlar au fost acordate 170 de burse de excelență olimpică I, 2.750 de burse de excelență olimpică II, 459.883 de burse de merit, 736.635 de burse sociale și 82.512 de burse tehnologice.

De asemenea, pentru 731 de beneficiare se acordă bursa pentru încurajarea participării la educație și prevenirea abandonului școlar pentru mamele minore.

Ministerul Educației reiterează că „performanța școlară este recompensată prin acordarea burselor de excelență olimpică I și II” și că „bursa de merit înlocuiește bursa de merit și bursa de studiu, așa cum erau prevăzute înainte de intrarea în vigoare la Legii nr. 198/2023 și se acordă mai multor categorii de beneficiari, așa cum sunt prevăzuți în cuprinsul art. 7, alin. (1) din Metodologia de acordare a burselor școlare.

„Scopul burselor de merit care se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale, este de a stimula progresul școlar individual, prin raportare la colectivul de elevi din care beneficiarii fac parte, precum și îmbunătățirea mediei naționale a rezultatelor obținute de elevi, luând în calcul contextele de învățare diferite”, se arată în comunicat.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la începutul ședinței de Guvern, că așteaptă soluții, după ce elevi cu nota 2 au ajuns să primească burse de merit.

Premierul susține că situația este „total anormală”.

„Am văzut situația total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit! Așa ceva este inadmisibil”, a spus Ciolacu.

El susține că a discutat cu ministrul Educației, Ligia Deca, și cu sindicatele din învățământ pe această temă.

„Aștept cât mai repede o soluție prin care bursa de merit să reflecte performanța școlară”, a adăugat șeful Guvernului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ministerul educatiei burse