x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Reacția Ministerul Educației la greva profesorilor

Reacția Ministerul Educației la greva profesorilor

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2023   •   17:15
Reacția Ministerul Educației la greva profesorilor

Ministerul Educației susține, înainte cu o zi de declanșarea grevei de avertisment a profesorilor, că a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa revendicările partenerilor de dialog social.

Potrivit unui comunicat remis presei, Ministerul Educației anunță că marți a fost semnat ordinul de ministru privind Constituirea Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel de sector de activitate Învăţământ preuniversitar.

Conform sursei citate, urmează să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative pentru stabilirea, de comun acord, a calendarului negocierii.

„În ceea ce privește revendicările federațiilor sindicale, Ministerul Educației a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa, conform competenței și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, revendicările partenerilor de dialog social”, arată reprezentanții ministerului.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie intră miercuri într-o grevă de avertisment, între orele 11.00 şi 13.00, urmând ca din 22 mai să fie în grevă generală.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ministerul educatiei greva profesori