x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educaţiei şi-a premiat elitele

Ministerul Educaţiei şi-a premiat elitele

de Theodora Şutiu    |    21 Dec 2018   •   09:30
Ministerul Educaţiei  şi-a premiat elitele

Ministerul Educației Naționale a premiat, ieri, olimpicii români care s-au remarcat în anul şcolar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline școlare şi cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Ministrul Ecaterina Andronescu i-a îndemnat pe elevii olimpici să îşi continue studiile în ţară, amintind că universităţi din România se află în topul celor mai valoroase instituţii de învăţământ: "Puteţi să mergeţi oriunde în lume, dar nicăieri nu este acasă. Gândiţi-vă de două ori, încercaţi să vă lămuriţi părinţii că aici, acasă, , aveţi universităţi performante în care vă puteţi desăvârşi formarea profesională", a declarat ea.

În cadrul ceremoniei, care s-a desfăşurat în noua aulă a Politehnicii Bucureşti, au fost premiaţi câştigători a 255 de distincţii, 61 de medalii de aur și premii I, dintre care trei cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni, la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline.

Cum s-a împărţit sumele

Cei care au luat locul I, sau medalie de aur au fost recompensaţi cu 12,545, iar fără punctaj maxim 9,720 lei . Elevii care au cucerit medalii de argint sau locul al al II-lea, au primit 8,330 lei, în timp ce ocupanţii locurilor trei 5,950 de lei. 

 

×
Subiecte în articol: elevi premiati