x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educaţiei va iniția un proiect de formare profesională a profesorilor

Ministerul Educaţiei va iniția un proiect de formare profesională a profesorilor

14 Dec 2018   •   11:11
Ministerul Educaţiei va iniția un proiect de formare profesională a profesorilor

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că Ministerul pe care îl conduce urmează să demareze un proiect prin care 55.000 de profesori vor fi formaţi profesional sub mai multe aspecte, cel al disciplinei de la clasă, dar şi sub cel al predării digitale.

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra (...) într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspectul ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul învăţării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generaţia aceasta, pe care o avem în şcoală acum, este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să nu ne gândim că la ei, prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce el are deja acumulat din anii copilăriei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer,cât de repede putem să scriem proiectul”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, la România TV.

Potrivit sursei citate, pentru acest proiect, ministrul Educațieiare sprijinul Guvernului: „Premierul și miniştrii care au tangenţă ne sprijină în această direcţie,pentrucă MEN nu poate face singur acest proiect: ministrul Finanţelor, ministrul Comunicaţiilor, ministrul Fondurilor Europene ne vor ajuta”.Sursa:http://www.telegrafonline.ro

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu