x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației, despre scurgerea de subiecte: Fotografii realizate cu camere microscopice, aflate în nasture!

Ministrul Educației, despre scurgerea de subiecte: Fotografii realizate cu camere microscopice, aflate în nasture!

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   11:40
Ministrul Educației, despre scurgerea de subiecte: Fotografii realizate cu camere microscopice, aflate în nasture!
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune, referitor la apariția subiectelor de la probele de Bacaulaureat în timpul desfășurării examenului, că aceate fotografii au fost realizate cu camere microscopice și că „avem nevoie tot de ajutorul tehnologiei pentru a nu avea astfel de situații”.

Întrebată joi despre fotografiile cu subiectele de la probele de Bacaureat apărute în spațiul public în timpul examenului, ministrul Educației a răspuns că au fost identificate centrele din care subiectele au fost făcute publice.

Ligia Deca susține că s-a sesizat și Parchetul în aceste cazuri.

„În fiecare astfel de caz am făcut investigații prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înțeles că Parchetul s-a sesizat în astfel de cazuri. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează. Din păcate, afectând integritatea Examenelor Naționale. Înțeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture. Este vorba despre căști microscopice, care sunt la nivelul urechii și sunt foarte greu de detectat de către Comisii”, a declarat Deca.

Ea precizează că subiectele au apărut în timpul examenului, nu înainte de acesta, și nu a afectat integritatea acestuia.

„În astfel de cazuri avem nevoie tot de ajutorul tehnologiei pentru a nu avea astfel de situații. Însă, așa cu spuneam, în fiecare caz în care subiectele au ieșit în spațiul public, în timpul examenului, niciodată înainte ca elevii să intre în săli, subiectele nu au fost publice. Deci nu a fost afectată integritatea evaluării naționale sau a examenului de Bacalaureat. Însă, și acolo unde ele au ieșit înainte de publicarea lor oficială de către Ministerul Educației am realizat anchete și s-au luat măsuri”, a adăugat ministrul Educației.

Ligia Deca anunță că va avea discuții la nivelul instituțiilor statului pentru a vedea cum pot fi prevenite astfel de lucruri pe viitor: „Înainte se folosea telefonul mobil, acelea nu sunt permise. În cazul acestor tipuri de echipamente trebuie să găsim altă modalitate de prevenție”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bac scurgere subiecte