x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației: Probele de competențe de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului

Ministrul Educației: Probele de competențe de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   17:25
Ministrul Educației: Probele de competențe de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului

Probele de competențe de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă greva va continua și săptămâna viitoare, spune la Europa FM ministrul Educației, Ligia Deca.

Ligia Deca, a anunțat, marți, în a treia săptămână de grevă a profesorilor, că probele de competență de la Bacalaureat, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului.

„Eu cred că nu vom fi în această situație. Dar dacă vom ajunge într-un astfel de punct, pentru că începem luni cu probele de competențe, putem să accesăm experiența din timpul pandemiei, când au fost echivalate probele de competențe cu notele de pe parcursul gimnaziului (n.r. liceului) la materiile corespunzătoare. Nu cred că este o soluție ideală, în sensul în care cred că elevii trebuie să dea acele probe pentru a constata nivelul actual, însă, dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja și care sunt funcționale”, afirmă Ligia Deca.

Potrivit calendarului actual, prima probă la Bacalaureat ar urma să aibă loc luni, 12 iunie. Este vorba de proba de competențe orale la Limba și Literatura Română.

Ministrul susține că există soluții și pentru cei care sunt în situație de corigență la limba română, limbi străine sau informatică.

„Practic, cei care se află în situație de corigență pot avea o notă în plus, deci se permite pentru ei acordarea unei note în plus față de minim, astfel încât ei să poată avea șansa de a remedia această situație. Din nou, avem o diversitate în sistem, deci avem județe unde numai un procent de 24-25% dintre cadrele didactice se află în grevă, alte județe în care este mai mult. Avem peste o mie de unități de învățământ unde nu este niciun om în grevă”, încheie ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

×