x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Școala prăbușită din Odorheiu Secuiesc. Ministrul Educației anunță că va fi alocat un ajutor

Școala prăbușită din Odorheiu Secuiesc. Ministrul Educației anunță că va fi alocat un ajutor

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   18:51
Școala prăbușită din Odorheiu Secuiesc. Ministrul Educației anunță că va fi alocat un ajutor
Sursa foto: ISU Harghita

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că va fi alocat un ajutor pentru școala prăbușită din Odorheiu Secuiesc.

Ligia Deca a refuzat să facă speculații pe marginea incidentului spunând că așteaptă date clare de la echipele de intervenție și de la specialiști.

„Suntem în legătură cu colegii noștri de la inspectoratul școlar județean, am fost în legătură și cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În continuare se încearcă identificarea celor care au fost în clădire. (...) Nu pot să speculez cu privire la număr (numărul victimelor n.r.) Ministerul va face tot ce ține de instituție ca ei să primeacă ajutor în zilele următoare”, a declarat Ligia Deca

Ministrul Educației a mai spus că responsabilitatea aparține celor care administrează clădirea.

„Avem o lista a clădirilor cu risc seismic, ultima actualizare a fost în luna octombrie. (...) Responsabilitatea este în dreptul celor care administrează direct clădirile”, a precizat Ligia Deca.

Incidentul a avut loc luni la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Hargita. Un perete s-a prăbușit, iar suprafața afectată este de aproximativ 200 mp, a transmis IGSU.

La locul intervenției au fost alocate numeroase echipe de intervenție. În prima parte a intervenției, trei victime au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită a Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. O victimă a fost conștientă, alta a fost semiconștientă și a treia a fost în stop cardio-repirator fiind aplicate manevre de resuscitare. Victima în stare gravă a fost transportată la spital, a anunțat ulterior IGSU.

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU.

Echipele de intervenție acționează în continuare și caută în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui.

(sursa: Mediafax)

×