x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației va solicita Executivului o finanțare pentru competițiile sportive din învățământul preuniversitar

Ministrul Educației va solicita Executivului o finanțare pentru competițiile sportive din învățământul preuniversitar

11 Sep 2017   •   14:48
Ministrul Educației va solicita Executivului o finanțare pentru competițiile sportive din învățământul preuniversitar

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în următoarele zile va susţine în discuţii cu premierul şi ministrul Finanţelor necesitatea finanţării competiţiilor sportive din învăţământul preuniversitar, în cadrul unui program naţional dedicat sportului.

Ministrul Pop a participat luni la inaugurarea unei săli de sport pentru şcoala din comuna Petrova, în judeţul Maramureş.

"Am inagurat azi, în comuna Petrova, o sală de sport, iar preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a lansat o provocare vizavi de competiţiile sportive din zona învăţământului preuniversitar pe diverse ramuri, competiţii care lipsesc în momentul de faţă sau uneori sunt punctual organizate. Astfel, ne pregătim să începem un program naţional pentru sportul şcolar. Ideea este de a organiza competiţii sportive şcolare între mediul rural şi cel urban, dar şi competiţii sportive numai în mediul rural. Evenimente care să fie organizate prin asociaţiile sportive şcolare mai ales că avem şi legea sportului şcolar, şi această provocare o accept să o pun în discuţie în Guvern, să o discut cu premierul României, cu ministrul Finanţelor (...) Evident că voi avea o discuţie şi la nivelul conducerii coaliţiei PSD-ALDE, cu domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu, că nu e nevoie de foarte mulţi bani, e nevoie doar de organizare. Şi dacă am tot inaugurat săli de sport, terenuri de sport, e evident că viaţa sportivă a elevilor o să fie din ce în ce mai activă", a spus Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei a mai subliniat că susţinerea activităţilor sportive în şcoli va fi una din priorităţile sale pentru următorul an.

"E o provocare care va face parte din priorităţile mele în perioada imediat următoare, încât cu anul calendaristic 2018- 2019 să putem demara competiţiile sportive între elevii din învăţământul preuniversitar", a spus Liviu Pop.

Acesta a participat, luni, la deschiderea noului an de învăţământ şi în localitatea Vişeu de Jos, la şcoala unde a învăţat în copilărie.

Ministrul Educaţiei a fost însoţit la cele două evenimente de preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, inspectorul şef al IŞJ Maramureş, Ana Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea şi deputatul PSD Gheorghe Şimon. AGERPRES

×