x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie O nouă categorie de români va primi vouchere sociale. Ajutor în valoare de 1.500 de lei

O nouă categorie de români va primi vouchere sociale. Ajutor în valoare de 1.500 de lei

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   14:00
O nouă categorie de români va primi vouchere sociale. Ajutor în valoare de 1.500 de lei

Circa 50.000 de români vor primi noi vouchere de la stat, în valoare de 1.500 de lei, anunță Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

”Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor”, a anunțat demnitarul. Este vorba despre studenții care primesc burse sociale și care vor beneficia acum și de ajutor pentru plata chiriei. 

Această schemă a fost deja aplicată în învățământul preuniversitar, unde 405.000 de elevi beneficiază de ajutor în anul școlar 2022/2023. 

Prin urmare, guvernul pregătește acum o ordonanță de urgență prin care vor fi aduse modificări la sistemul de acordare a voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile. 

”Intenționăm ca studenții beneficiari de burse sociale să aibă vouchere. Pentru ei, intenționăm să fie de 1.500 de lei valoarea voucherului și, dacă putem, să le subvenționăm chiria celor care sunt din familii defavorizate, care au o stare materială mai precară.

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor. Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă. 

Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale”, a mai declarat Bolol, potrivit EduPedu

Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS) a transmis că în anul universitar 2019-2020 erau 36.324 de studenți cu bursă socială.

×
Subiecte în articol: vouchere studeenti