x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie O nouă recunoaştere mondială a învăţământului românesc. Sorin Câmpeanu, preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

O nouă recunoaştere mondială a învăţământului românesc. Sorin Câmpeanu, preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

13 Mai 2017   •   12:18
O nouă recunoaştere mondială a învăţământului românesc. Sorin Câmpeanu, preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

România a înregistrat un succes remarcabil, vineri, cu ocazia alegerilor preşedintelui şi a structurilor de conducere ale Agenţiei Universitare a Francofoniei, urmând să deţină, pentru o perioadă de patru ani (2017-2021) conducerea celei mai mari organizaţii mondiale de universităţi, institute de cercetare şi reţele academice. 

 

Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi reprezentant al Consiliului Naţional al Rectorilor din România, Sorin Cîmpeanu  a fost ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), cea mai mare organizaţie mondială de universităţi, institute de cercetare şi reţele academice

De asemenea, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu a fost ales ca membru al Consiliului de Administraţie al AUF, în calitate de reprezentant al Europei Centrale şi Orientale.

Aceste alegeri au avut loc în cadrul celei de a 17 -a Adunări Generale a Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) care s-a desfăşurat în perioada 10-12 mai, la Marrakech, în Maroc. Acest succes al reprezentanţilor României reprezintă o reuşită unică în istoria învăţământului superior românesc, fiind pentru prima dată de la înfiinţarea AUF, în 1961, când ţara noastră deţine preşedinţia agenţiei şi cu atât mai meritorie, dacă ţinem cont de faptul că universităţile româneşti reprezintă doar 3% din totalul membrilor AUF.

Este o mare onoare pentru mine să reprezint România în fruntea acestei prestigioase agenţii, care reuneşte elita academică din ţările francofone de pe tot globul. Voi milita pentru dezvoltarea cooperării interuniversitare, atragerea de resurse în folosul tinerilor studenţi şi cercetători, în special pentru cei din ţările care au mai multă nevoie, în vederea asigurării de şanse şi oportunităţi egale”, a declarat noul preşedinte AUF, Sorin Cîmpeanu.

 

La rândul său, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, în calitatea sa de nou membru al Consiliului de Administraţie al AUF,  a declarat că “este o mare onoarea pentru mine, pentru noi , pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti şi, cel mai important, o reală recunoaştere a învăţământului românesc pe plan extern. Am reuşit să demonstrăm că şcoala superioară românescă şi reprezentanţii săi sunt recunoscuţi la nivel mondial şi sunt convins că vom reuşi să realizăm împreună proiecte frumoase”.

Vreau să mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea şi să îi asigur pe toţi membrii agenţiei că, alături de echipa AUF, voi milita pentru realizarea obiectivelor stabilite în strategia adoptată în cadrul adunării generale.Doresc să aduc mulţumiri speciale colegilor din universităţile din România şi Republica Moldova, care au fost alături de noi şi sunt convins că, împreună cu Mihnea Costoiu, vom reuşi să reprezentăm cu cinste învăţământul universitar romanesc” , a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Agenţia Universitara a Francofoniei este o organizaţie mondială care reuneşte reprezentanţi ai lumii universitare din 111 ţări,  de pe cinci continente, aproape 1000 de universităţi, institute de cercetare şi reţele academice fiind membre ale acesteia. 

×
Subiecte în articol: sorin campeanu