x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UPDATE Greva din învățământ continuă și luni. Profesorii decid mâine dacă acceptă noua ofertă a Guvernului

UPDATE Greva din învățământ continuă și luni. Profesorii decid mâine dacă acceptă noua ofertă a Guvernului

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   08:26
UPDATE Greva din învățământ continuă și luni. Profesorii decid mâine dacă acceptă noua ofertă a Guvernului
Sursa foto: Hepta

Premierul Nicolae Ciucă are programate, duminică, de la ora 09.00, consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație. Sâmbătă Executivul a transmis o nouă ofertă sindicatelor din Educație, cu o majorare salarială de 25%, cu condiția de a anunța încheierea grevei.

Update Greva din învățământ continuă și luni

Sindicatele sunt dispuse să înceteze greva generală după ce rezultatele ultimelor negocieri vor fi cuprinse în acte normative. Ar fi vorba de două Ordonanțe de Urgență ale Guvernului care ar urma să fie emise chiar mâine în ultima ședință a Guvernului Ciucă înainte de rotația guvernamentală.

O ordonanță ar urma să facă referire la tot ce înseamnă pentru viitor partea salarială pentru cadrele didactice, iar o a doua privind plata a orelor din perioada de greva, cu condiția recuperării lor conform unei planificări.

Liderii principalelor sindicate din Educație spun că greva continuă. „Luni este grevă în toate școlile”, precizează liderul FSLI, Simion Hăncescu.

„Concluzia e una foarte clară. Colegii vor să vadă proiectul actului normativ. Ne vom pronunța mâine, la ora 10. (...) Până atunci greva continuă”, spune președintele FSE, Marius Nistor.

„Mâine e grevă în toate școlile”, a adăugat liderul FSLI, Simion Hăncescu.

„Școala nu e magazin. Nu poți pune lacăt. În mod logic, lecțiile care nu au fost predate trebuie recuperate”, afirmă Hăncescu, întrebat dacă orele pierdute vor fi recuperate.

Stire initiala „Ora 9:00 Consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație - Palatul Victoria. Ora 10:00 Ședință de Guvern”, potrivit agendei premierului.

Executivul a transmis sâmbătă o nouă ofertă sindicatelor din Educație, a reieșit dintr-un mesaj intern trimis de liderul FSE, Marius Nistor, pe grupurile de profesori. Condiția, adaugă el, „este de a fi mâine (duminică - n. r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului”.

„Buna seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creșterea salarială, 1500 anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 anual pentru personalul nedidactic până în 2027 și 50% prima tranșă din noua grila de la 1 ian 2024”, le-ar fi transmis liderul FSE, Marius Nistor, membrilor de sindicat.

Condiția, adaugă el, „este de a fi mâine (duminică - n. r.) la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului”.

„Rog consultați colegii rapid și ne comunicați in aceasta seara”, încheie Nistor.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă de trei săptămâni.

 

(sursa: Mediafax)

 

Profesorii au primit o nouă ofertă pentru a încheia greva. Termenul limită şi condiţia pusă

×
Subiecte în articol: greva profesori Nicolae Ciucă