x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România - locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

România - locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   19:16
România - locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori și rămâne singura țară care reușește să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții.

Potrivit Ministerului Educației, miercuri, la Kutaisi, în Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări.

Echipa României a obținut o medalie de aur și trei de argint. Iorgulescu Andre Paul, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a obținut medalia de auur, iar medaliile de argint au fost obținute de Neacșu Matei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Petrean Roland, Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu Zalău, și Mureșan Luca Valentin, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare.

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica, Centrul Județean de Excelență Prahova și Bogdan-Ioan Popa, Universitatea București.

×
Subiecte în articol: olimpiada medalii