x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ora de istorie transmisă live pe Facebook la un liceu din Petroşani s-a lăsat cu o anchetă a inspectoratului

Ora de istorie transmisă live pe Facebook la un liceu din Petroşani s-a lăsat cu o anchetă a inspectoratului

23 Mar 2017   •   16:05
Ora de istorie transmisă live pe Facebook la un liceu din Petroşani s-a lăsat cu o anchetă a inspectoratului

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a declanşat o anchetă la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" din Petroşani după ce la una dintre orele de istorie profesorul a vorbit despre primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, şi despre soţia acestuia, Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului. 

Inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie, a declarat joi, pentru Agerpres, că exemplul oferit la ora de curs se referea la aspecte din viaţa privată a familiei Iacob-Ridzi, iar discuţiile cu elevii au fost "neprincipiale". Lecţia de istorie a fost transmisă live pe Facebook de către două eleve, ancheta administrativă a ISJ referindu-se atât la profesorul de istorie, cât şi la modul în care au procedat cele două tinere la clasă. 

"Este o anchetă a Inspectoratului Şcolar la Colegiul 'Dimitrie Leonida'. Totodată, am solicitat declanşarea procedurilor de cercetare disciplinară şi de sancţionare a cadrului didactic şi a elevelor implicate în acest incident, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie. 

ISJ Hunedoara va solicita respectarea regulamentului şcolar în toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu referire la utilizarea telefoanelor mobile şi atitudinea elevilor care vin la cursuri. "Ne referim la utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, dar o atenţie deosebită o vom acorda şi conduitei cadrelor didactice. Este foarte grav ceea ce au făcut elevele, faptul că au transmis live ora, atitudinea lor, total nepotrivită pentru un elev care se află la şcoală, în timpul unei ore de curs. Cadrul didactic a fost neinspirat atunci când a ales un exemplu local şi discuţiile pe care le-a purtat cu elevii la clasă sunt nepotrivite pentru o oră de istorie", a arătat prof. Maria Ştefănie. 

În funcţie de rezultatul verificărilor, profesorul de istorie riscă o sancţiune care poate fi de observaţia scrisă, până la diminuarea salariului pe o perioadă de timp sau amânarea de la o promovare. Elevii pot fi sancţionaţi cu observaţie scrisă, scăderea notei la purtare sau chiar cu retragerea bursei. 

×
Subiecte în articol: profesori facebook live